Systeemintegratie

Systeemintegratie kent vele vormen, bijvoorbeeld:

  • API’s koppelen
  • Conversie

Cobble is specialist in applicaties integreren en gegevens transformeren.

API’s koppelen

We bewegen tot naar een Internet of Things (IoT). Alle apparaten en systemen zijn benaderbaar en koppelbaar via een API, mits er de juiste know-how (of interesse is).

api

Ik verdiep mij in deze (software-) technieken, zodat ze ontsloten kunnen worden. U kunt hierbij ook denken aan oplossingen die gebruik maken van een Google ChromeCast dongle of een Rasberry Pi minicomputer.

Raspberry_Pi_B+_top

Conversie

Stel u maakt een aantal jaren gebruik van een applicatie van leverancier X. Uw medewerkers zijn optimaal getraind in het gebruik van het product, maar uw wensen veranderen en X verandert niet mee. U kijkt rond en vindt een mooie en up-to-date applicatie van leverancier Y en besluit deze aan te kopen.

U heeft niet alleen geïnvesteerd in de kunde van de medewerkers, maar inmiddels bevat de database onder de applicatie van X een aantal jaren historie. Dan blijkt dat deze data, uw data, niet zomaar uit het de applicatie te halen is. Door de pakketwissel staat u niet meer op goede voet met de oude leverancier. Deze wil voor iedere aanpassing of handeling de hoofdprijs betaald krijgen.

Dus u gaat in gesprek met Y. Deze is heel enthousiast over het eigen product en vindt het niet de moeite waard zich nog te verdiepen in de applicatie van X.

X_Y

Wat nu?

In een situatie als deze kunt u Cobble vragen aan de hand van de applicaties van X en Y een beschrijving van de oude en de nieuwe situatie te maken en een export uit het oude systeem van X te maken en deze – zo nodig – te transformeren naar iets waar Y wat mee kan.

X_Cobble_Y

Zo is het mogelijk de applicaties alsnog te integreren.